Неапол вече е луд по Ромелу Лукаку. Новият нападател на разположение на Антонио Конте беше посрещнат от поток от фенове при пристигането си в столицата на Кампания. Междувременно бившият играч на Интер и Рома ще се съсредоточи върху това да влезе в подходяща спортна форма, за да започне силно след паузата за националните отбори. Конте обяви, че нападателя може да дебютира още този уикенд срещу Парма.

Между другото, Белгия ще се справи без Биг Ром за предстоящите мачове от Лигата на нациите срещу Израел и Франция на 6 и 9 септември. Треньорът на "червените дяволи" Доменико Тедеско разкри причината за неявяването на Лукаку.

На пресконференция днес треньорът на Белгия обясни защо Лукаку не е включен в списъка с повиквателните за мачовете с Израел и Франция: "Ромелу поиска да не бъде повикан, не се чувства във форма".

Затова новият централен нападател на Наполи предпочете да се откаже от повиквателната за Белгия, за да има възможно най-много време да влезе във форма по нареждане на своя наставник Антонио Конте. Желанието на голаджията е да даде всичко от себе си за каузата на Наполи, при това с треньора, когото имаше по време на ползотворния си двегодишен период в Интер (64 гола в 95 участия за нерадзурите от 2019 до 2021 г.). Сред отсъстващите в състава на Белгия е и Аксел Вицел от Атлетико Мадрид.