Антонио Конте оглави националния отбор на Италия и от всички краища на Апенинския полуостров (е, образно казано) започнаха да се изсипват похвали и благословии. Наблюдатели и специалисти вече умуват как ще изглежда Скуадра адзура при Конте след пълния крах в Бразилия.

Очевидно е, че гръбнакът на тима ще бъде съставен от действащите шампиони на Италия от Ювентус. Буфон си остава капитанът на този отбор, макар че годините минават. В защита Бонучи и Киелини са непоклатими, но Бардзали може би ще се сбогува със синята фланелка. Маркизио, най-вероятно, няма да е титуляр, а "луксозна резерва". Джовинко обаче едва ли може да се надява на нещо.

ВРАТАРИ

Буфон е №1, но бъдещето на адзурите на този пост изглежда светло благодарение на младите Перин, Агаци и Барди.

ЗАЩИТНИЦИ

Де Шильо и Дармиан вероятно ще бъдат титуляри на фланговете, ако Конте използва вариант с четирима в отбрана. Интеристът Ранокия вероятно ще има запазено място в центъра на защитата (Конте го искаше в Ювентус).

ХАЛФОВЕ

Сигурно е, че Тиаго Мота е аут (прекалено е бавен за стила на Конте). Специалистът ще трябва да се справи с края на ерата Пирло и с нарастването на важността на младия Верати. Едва ли двамата могат да играят заедно.

Де Роси е непоклатим, както и Кандрева (той също бе трансферна цел на Юве при Конте). Акциите на Монтоливо обаче падат. Маркизио би могъл да е титуляр, ако в средата играят четирима души. При положение, че схемата е 3-5-2, той отива на пейката.

НАПАДАТЕЛИ

Тук вероятно ще настъпят най-любопитните промени. Прандели заложи всичко на Балотели, но при Конте миланистът може да се озове на пейката. Талантът му не подлежи на съмнение, но не така стоят нещата с професионализма и отношенията със съотборниците.

Фаворит в предни позиции изглежда Джузепе Роси, който не игра на мондиала. Аут са Касано и Джовинко, а за Освалдо вратите са отворени само наполовина. Същото се отнася и за Дестро. Черчи вероятно ще започне ерата Конте като титуляр, както и Инсине. Ситуацията около Иммобиле е по-неясна: Ювентус държеше половината от правата му, но предпочете да го прати в Дортмунд.

Андреа Сольо, "Панорама"