Спряганият за нов национален селекционер на България Ивайло Петев изрази силното си възмущение от начина, по който някои медии са интерпретирали думите му на днешната пресконференция.

Още по темата

 

Той дори се закани, че ще остане да работи в чужбина заради отношението към него. Ето и позицията на Петев, която беше разпространена от БТА:

"След завръщането си в България името ми се споменава много често в медиите и е свързано най-вече с информациите за позицията национален селекционер на България. Днес (1 декември) бях гост в Актуално студио "Дерби", където отговарях на въпроси свързани с първенството на Кипър, българското първенство и футбол, бъдещите ми планове като треньор и националния отбор на България.

Малко след края на участието ми с огорчение установих, че в някои електронни издания думите ми са интерпретирани грешно. В устата ми са вкарани определения за уважаваните от мен собственици на Литекс и Лудогорец Гриша Ганчев и Кирил Домусчиев. Искам да обърна внимание, че името на Гриша Ганчев не съм го споменал нито веднъж.

Името на Кирил Домусчиев го споменах единствено в контекст на това, че сме се видели за първи път от една година насам по време на мача Лудогорец - Ливърпул. На зададен от журналист въпрос по този повод отговорих кратко, точно и ясно. Пресконференцията бе записана от множество камери и диктофони и думите ми могат да бъдат проверени.

Нямам представа защо някои сайтове се опитват да направят интрига на мой гръб. Дали това е умишлено или не оставям без коментар. Прави ми лошо впечатление некоректното отношение към мен от някои медии. Това отношение усетих още след завръщането си в България.

Явно обстановката тук е такава и започвам сериозно да се замислям дали си заслужава да се връщам да работя в България при положение, че в публичното пространство излизат думи, които никога не съм казвал."