Ивайло Петев обяви, че няма да е послушник на Гриша Ганчев или Кирил Домусчиев, ако стане национален селекционер.

Както е известно, бившият треньор на Лудогорец и АЕЛ Лимасол е главен фаворит да замени Любо Пенев начело на "лъвовете".

Петев призна, че вече е говорил с Боби Михайлов и е готов да стане селекционер на националите ни. Ивайло обаче обяви, че има и други оферти към него от страна на клубни отбори.

"Говорих с президента на БФС Борислав Михайлов относно това да поема националния отбор. Готов съм за всякакви предизвикателства, включително и да поема България".

"Радвам се, че има интерес към мен, тъй като България е над всичко. Ако трябва да бъда честен, имам и други оферти".

"До няколко дни трябва да взема решение, което е най-доброто за моята кариера. Сигурен съм, че всички са смятали, че когато поех Лудогорец, ще бъда сменен след няколко кръга", заяви Петев.

"Не съм чул какво е казал Любослав Пенев. Няма начин да се превърна в послушко на Гриша Ганчев, Кирил Домусчиев или на останалите хора от Изпълкома", заяви Петев на пресконференция.

„Не е приятно това нещо, което се случи около Изпълкома, но мисля, че ще са достойни хора и ще намерят изход. Бойкот на футболистите е немислим".

"Те защитават България и това е дълг, който имат. Гледах мачовете срещу Хърватия и Норвегия. Не мога да говоря за това от какво се нуждае отборът. Пак казвам, че резултатите са най-важни, за да може да се постигне класиране".

"Не искам да коментирам по никакъв начин състоянието на отбора и работата на Любо Пенев по простата причина, че една година бях в страни. Наистина всичко опира до резултатите“, добави Петев.