Президентът на Асоциацията на италианските футболни съдии (AIA) Марчело Ники заяви, че той и негови колеги са получили пратки с куршуми съобщава "ESPN". Сред получателите са още вицепрезидентът на организацията Нарчизо Пизакрета и Никола Рицоли.

Изданието твърди, че заплахите идват в разгара на недоволството на привържениците срещу използването на системата за видеоповторения (ВАР). Според полицията става дума за заапалянковците на Лацио, които протестират срещу въвеждането на технологията.

Миналия месец стотици привърженици на римските "орли" се събраха пред офисите на Италианската футболна федерация, за да протестират. Те твърдят, че отборът им е загубил пет мача след намеса на видеоповторенията.

Запалянковци и специалисти са със смесени чувства в първия сезон, в който системата се използва. Вече имаше няколко случая, в които технологията донесе спорове.

Видеоповторенията се използват още в Бундеслигата, първенството на САЩ, като се включиха и в турнирите за Купата на Англия и Купата на лигата в Англия. На технологията ще се разчита и на Световното първенство в Русия.