Преговорите между Барселона и Самюел Юмтити за подновяването на договора на защитника са зациклили, пише испанският "Sport". Според изданието това веднага е привлякло вниманието на Манчестър Юнайтед. 

Припомняме, че мениджърът на "червените дяволи" Жозе Моуриньо отдавна е хвърлил око на френския защитник. Юмтити не е дволен от възнагражданието, което му предлагат каталунците и затова не желае да подпише новия си договор с клуба. 

В момента защитникът получава 3.5 милиона паунда годишно и иска заплатата му да бъде увеличена на 8 милиона паунда. От Барселона обаче не са съгласни да плащат подобна сума на футболиста и може би ще опитат да привлекат друг играч на неговото място. Юнайтед се надява да спечели Юмтити, предлагайки му заплата от 9 милиона евро на година.

24-годишният бранител има договор с Барселона до лятото на 2021 година. Освобождаващата клауза, която е записана в него е на стойност 60 милиона евро.
Барселона привлече френския защитник от Лион през летния трансферен прозорец на 2016 година. Защитникът проведе 19 мача в испанската Ла Лига.