Сайтът stadiumdb.com обяви имената на 10-те стадиона, които ще спорят за наградата най-добър стадион на 2017-а година. Изборът на въпросните 10 съоръжения е на базата на анализи на експерти.

В своеобразния топ 10 влизат руските Лужники и Санкт Петербург, както и Газиантеп Арена (Газиантеп, Турция), Мерцедес Бенц Стейдиъм (Атланта, САЩ), 19-и май (Самсун, Турция), Шльонски стадион (Хожув, Полша), Йон Облеменко (Крайова, Румъния), Ю Арена (Нантер/Париж, Франция), Уанда Метрополитано (Мадрид, Испания) и Ескишехир Ататюрк (Ескишехир, Турция).

Футуристичният външен вид, както и сложните архитектурни решения, правят стадиона в Атланта (щата Джорджия) най-скъп от всички кандидати. Той струва 1,6 милиарда долара, а като бонус разполага и с най-големия ЛЕД-скрийн на подобна арена в света. Съоръжението се използва от отбора по европейски футбол Атланта Юнайтед и от този по американски футбол Атланта Фалкънс.

Въпросните стадиони са били избрани измежду 27 кандидата, а победителят ще бъде обявен на 7-и март. Комисията се е ръководила от следните критерии: архитектурна ценност, функционалност при използването и иновации.

Отделно има и гласуване на феновете, което е измежду всичките номинирани 27 стадиона, които пък ще продължи до 4-и март. Там могат да бъдат видени още съоръжение на стойност 70 милиона долара в малката африканска държава Малави, стадиони в Еквадор, Парагвай, Мексико, Иран, Норвегия, Туркменистан, два в Габон, новият стадион на Фрозиноне (Италия). Рейтинг на най-добрите стадиони за всяка една година в света се съставя от 2012-а година насам, а от 2014-а година вече е разделено на вот на феновете и на вот на специалистите.