Олимпик (Марсилия) и Монако завършиха 2:2 в дерби на Южния бряг във Франция и затегнаха още повече битката за 2-ата позиция в Лига 1. И двата отбора не се пазеха и търсеха атаката от самото начало, което доведе и до бърза размяна на голове в рамките на първите 7 минути.

Начело в класирането е Пари Сен Жермен с 59 точки. Лион има късмета да запази втората си позиция с 48, въпреки днешната загуба от Бордо с 1:3. Хлапетата обаче имат по-добра голова разлика от Марсилия, която след днешното равенство у дома също е с 48 точки. Една по-малко има Монако.

Още в 4-ата минута гостите откриха резултата чрез Кейта Балде. Джибрил Сидибе открадна топката в центъра на терена, тръгна на двойно подаване с Жоао Маутиньо, който му върна. Оттам защитникът подаде на Балде, който се разписа с първото докосване.

Но само след три минути Адил Рами изравни след центриране на Флориан Товен, единоборство в наказателното поле на гостите и съмнение за автогол на бразилеца Джемерсон. До края на първото полувреме домакините овладяха инициативата и създадоха повече напрежение. В 28-ата минута Димитри Пайе можеше да ги изведе напред, но останал сам срещу вратаря Субашич стреля над горната греда.

Две минути след началото на второто полувреме опитният Валер Жермен посрещна на първа греда центриране на Димитри Пайе и вкара с глава топката точно до гредата, без Даниел Субашич да реагира. Но само след 4 минути гостите отново се радваха, след като пак Джибрил Сидибе отне топката и подаде на Фабиньо. Оттам той пое топката пред дъгата, преодоля последователно трима защитници и падайки я прати в гредата и след това в мрежата без шанс за вратаря Стив Манданда.

В 57-ата минута попадение на Джемерсон от Монако беше отменено заради засада, а след още две на другата врата Субашич трябваше да показва класа след воле на Морган Сансон. Ситуацията със същите герои се повтори и в 84-ата минута, но отново вратарят на монегаските излезе победител със спасяването си.