Защитаващият трофея си Пари Сен Жермен победи гостуващия Гинган с 4:2 и се класира за осминафиналите в турнира за купата на Франция по футбол. Анхел Ди Мария беше в основата на успеха след асистенции при попаденията на Адриан Рабио и на Маркиньос, а след центриране на аржентинеца Люка До си отбеляза автогол за 0:2 в средата на първото полувреме.

Хавиер Пасторе също вкара след малко повече от час за 3:1, след като засече с глава подаване от ляво на Юлиан Дракслер. Гостите реализираха двете си попадения от дузпи чрез Маркъс Тюрам и Йeни Н'Гбакото.

В очакваната с най-голям интерес среща от 1/16-финалите Олимпик Лион спечели с 3:2 на терена на шампиона в Лига 1 Монако и продължава напред. Домакините поведоха с попадение на Стеван Йоветич в 13-ата минута, който вкара с глава след подаване от фаул на Фабиньо, но осем минути по-късно Бертран Траоре изравни, а малко след това Джибрил Сидибе си вкара автогол за 2:1 за лионци.

Траоре асистира от ляво на Мариано Диас, който направи 3:1 с глава в 55-ата минута, а Рони Лопес върна интригата в 71-ата минута с втори гол за Монако, но за повече домакините нямаха сили.
Казимир Нионга се разписа два пъти и помогна на Монпелие да елиминира гостуващия Лориен с 4:3. Троа пък отстрани Сент Етиен след успех с 4:3 след дузпи на собствен терен. Редовното време завърши 1:1.