Английският футболен клуб Тотнъм прави поредния си добър сезон във Висшата лига, а представянето на терена води до ангажирането и на поредица от партньори. 

"Шпорите" съобщиха, че вече работят с фирмата Maurten, която е специализирана в добавките и подпомагането на по-доброто представяне на футболистите.

"Благодарение на Maurten нашите футболисти ще приемат техните гелове, богати на въглехидрати и енергия преди мачове и в почивката на двубоите", съобщиха от Тотнъм.

Според лекаря на клуба д-р Шабаз Мугал Тотнъм постоянно търси начини как да подобри представянето на отбора и на играчите от първия тим, пише "Дневник". Преди време "шпорите" подписаха договор с компания за матраци, които да помогнат на футболистите да имат по-качествен сън.

Подобни гелове, каквито Тотнъм вече ще ползва, отдавна са практика в други спортове като колоезденето. Те се разграждат бързо в тялото и се приемат 15 минути преди по-сериозно физическо усилие. Според докторът на Тотнъм ефектът на геловете е между 30 и 45 минути.