Бившата номер 1 в света и трикратна шампионка Серина Уилямс (САЩ) се завърна с победа на Откритото първенство на Франция по тенис. Американката спечели срещу Кристина Плишкова (Чехия) със 7:6(4), 6:4 за 1:45 часа.

Уилямс отново заложи на модерна визия и се появи на корта в черен спортен екип с дълъг клин и червена лента на кръста. За нея това е първо участие на турнир от Големия Шлем след януари 2017 година, когато тя спечели титлата от Откритото първенство на Австралия. През септември миналата година тя води своята дъщеричка.

В първия сет се игра без пробиви, но в тайбрека след 3:3 Уилямс взе три поредни точки, след което спечели със 7:4. Във втората част двете си размениха по два пробива до 3:3. След това американката взе подаването на съперничка си и своя сервис гейм за 5:3. В десетия гейм Плишкова пропиля три възможности за пробив, а Уилямс затвори двубоя при втория си мачбол.

Двукратната шампионка Мария Шарапова (Русия) също се класира за втория кръг на Откритото първенство на Франция. Рускинята, която е номер 30 в световната ранглиста, победи холандката Рихел Хогенкамп с 6:1, 4:6, 6:3 за 1:54 часа в първия си мач на "Ролан Гарос" след двегодишно прекъсване. 31-годишната Шарапова губеше с 0:3 в решителния трети сет, но взе шест поредни гейма и затвори мача.