Григор Димитров бе критично настроен към играта си при победата срещу Андрей Рубльов. Българинът направи 61 непредизвикани грешки, но успя да надделее над руснака в четири сета с 6:3, 4:6, 6:4, 6:4 и за четвърти път достигна четвъртия кръг на Откритото първенство на Австралия.

"Това са най-важните мачове за мен. Когато нещата не вървят и аз намирам начин. Той е невероятен играч, победи ме в Ню Йорк, знаех какво да очаквам. Някои неща не вървяха в играта ми, но съм доволен, че спечелих. Когато играта не върви, просто се опитваш се да не хабиш много енергия. Физически се чувствам доста добре, жегата не ме уплаши днес", коментира Григор Димитров след мача.

"Не намирах линията на ударите, която търсех, но когато едно нещо не върви, трябва да потърсиш друго решение. Например, сервисът ми не се получаваше, но въпреки това спечелих. Именно от това нещо съм много щастлив. Имам голям арсенал от инструменти да се справям във всяка ситуация. Хареса ми начинът, по който спечелих този мач. Когато не се чувстваш в най-доброто си състояние, именно такива победи имат огромно значение. А най-хубавото от всичко е, че оттук-нататък мога да играя само по-добре. Надявам се да го покажа още в следващия мач", коментира Григор пред репортери в Мелбърн.