Марк Селби запази аванса си от две партии и води с 9-7 фрейма на Нийл Робъртсън във втория полуфинален мач на световното първенство по снукър, което се провежда в Шефийлд.

Втората сесия между двамата майстори започна с размяна на сейфти-удари. Робъртсън записа малки серии от 46 и 26 точки, които му стигнаха да намали пасива си на 4-5 части.

След това австралиецът беше безапелационен и изригна с великолепен сенчъри брейк от 113 точки, направен при пълно разчистване на масата за равенството 5-5.

Веселяка от Лестър не сведе глава и след трите поредни партии за своя противник в срещата отговори подобаващо. Селби записа халф-сенчъри брейк от 53 точки за аванс с 6-5, а вкарването на поредната червена топка и розовата в последвалия фрейм му гарантираха аванс от 7-5.

След кратката почивка Машината от Мелбърн наниза халф-сенчъри брейк от 72 точки, но Селби отговори подобаващо, печелейки „борба на дребно”. Той постигна пет малки серии о поведе с 8-6.

Халф-сенчъри брейк от 64 точки изведе англичанина напред в резултата с цели три партии, а в следващата част той реализира 53 точки, когато сдаде реда си. Робъртсън нямаше нужда от втора покана и открадна фрейма след халф-сенчъри брейк от 61 точки. Така той намали пасива си на 7-9.

Третата сесия е утре, от 12.00 часа българско време.