Треньорът на Рома Еузебио Ди Франческо заяви, че тимът му е изгубил напълно стила си при домакинската загуба с 0:2 от Милан. Дни по-рано „вълците“ бяха обърнати от Шахтьор в осминафиналите на Шампионската лига.

„Мисля, че през първото полувреме не дадохме никакви шансове на Милан. Ние обаче не успяхме да завършим положенията си. След като ни вкараха гол, изгубихме нашият стил. Това трябва да ни накара да се замислим и то сериозно. Въпросът е психологически, просто изпуснахме контрола на срещата. Очевидно е, че се нуждаем от промяна. Няма как да сме доволни от тези резултати, както и от сезона ни като цяло. Очаквахме различно представяне през второто полувреме. Не играхме като отбор и съм изненадан от това“, каза Ди Франческо.

Треньорът на Рома реши да заложи на Патрик Шик като титуляр вместо на Един Джеко и след мача обоснова решението си. „Той има качества, които щяха да се окажат проблем за защитниците на Милан. Но за централен нападател Патрик на моменти играеше доста встрани и не успя да покаже креативноста, която исках от него. Джеко се нуждаеше от почивка, но проблемът бе свързан с целия отбор. Просто изгубихме формата си и след гола не играхме нищо.

Този първи гол на Милан реши всичко. Сусо показа качество с паса, а Кутроне решителност, за да реализира. Тези неща ни липсваха тази вечер“, добави треньорът на Рома.