Треньорът на Милан Дженора Гатузо разкри какво е променил на почивката на мача с Рома, за да може тимът му да спечели с 2:0 на „Олимпико“. „Росонерите“ вече нямат загуба в 12 поредни мача и скъсиха още повече преднината от 4-тия Интер. В момента разликата е 7 точки, а в следващия кръг е голямото дерби на Милано.

„Рома е много добър отбор и ние трябваше да се борим наистина много здраво, за да ги победим. Хареса ми характера на момчетата. Страдахме доста през първото полувреме, но през второто опитахме да играем друг футбол.

Мисля, че отборът можеше да се представи много по-добре този сезон, включително и в първите мачове, откакто станах треньор тук. Та ние изпуснахме точки срещу Беневенто. Не мисля, че разликата е в качеството, по-скоро в усилената отборна работа и решителността ни“, каза Гатузо.

„През първото полувреме бяхме прекалено предвидими. Лично аз предпочитах да имаме повече пробиви по фланговете и бековете ни да са по-активни. Франк Кеси допринесе много за гола на Калабрия, защото отиде на фланга и освободи пространства.

Сега ни предстои много важен мач с Лацио от полуфиналите за Купата (0:0 от първата среща), а ние наистина искаме да стигнем до финала. След това ще мислим за Интер, Арсенал и останалите мачове. Да, Арсенал загубиха днес, но ние не сме Манчестър Сити. Ще трябва да сложим шлемовете си и да влезем в битката“, каза още Гатузо.