Арсенал - Стоук Сити, двубой от 18-ия кръг нa Висшата лига, стадион "Емиратс", 17:00 часа българско време.

Погледнато отстрани този мач се очертава като лесен за "Топчиите", но не трябва да забравяме срещу какви противници се издъни тимът на Венгер у дома през този сезон.

"Грънчарите" са корав отбор и в никакъв случай няма сами да се победят, така че ни очаква изключително интересен сблъсък.

АРСЕНАЛ

Групата за мача: Шчесни, Клиши, Скилачи, Кошчелни, Саня, Насри, Сеск, Уилшър, Сонг, Уолкът, Ван Перси, Фабиански, Шамак, Аршавин, Вела, Росицки, Джуру, Денилсон

Контузени: Алмуния, Диаби, Гибс, Вермаелен

Наказани: Няма

Вероятен състав: Фабиански, Клиши, Кошчелни, Скилачи, Саня, Сонг, Уилшър, Фабрегас, Насри, Аршавин, Шамак

СТОУК СИТИ

Групата за мача: Бегович, Хут, Файе, Шоукрос, Колинс, Уилсън, Етерингтън, Пенънт, Уелън, Уайтхед, Уолтърс, Фулър, Джоунс, Гудйонсен, Уилкинсън, Хигинботъм, Тунджай, Делап, Диао, Сьоренсен

Контузени: Сидибе

Наказани: Няма

Вероятен състав: Бегович, Уилкънсън, Хут, Шоукрос, Колинс, Уелън, Уайтхед, Диао, Етерингтън, Джоунс, Уолтърс

Прогноза на Gol.bg:

Безспорно Арсенал е големият фаворит за победата в този мач, тъй като в последно време "Топчиите" се намират в страхотна форма, въпреки че загубиха дербито срещу Юнайтед в понеделник.

Стоук Сити имаше много добра серия от три победи и две равенства във Висшата лига, но през миналия кръг "Грънчарите" се издъниха у дома срещу Блекпул и загубиха с 0:1.

Определено формата на "Грънчарите" в момента е добра, въпреки този неуспех, тъй като отборът е записал три победи, два хикса и една загуба в последните си шест двубоя.

Специално в този мач Арсенал много трябва да внимава, защото тимът допусна много сериозни и неочаквани домакински издънки срещу Нюкасъл и Уест Бромич на собствения си "Емиратс", а Стоук е способен да поднася неприятни изненади.

Принципно "Топчиите" са домакински отбор и играят силно пред собствена публика, но през този сезон тимът се представя далеч по-стабилно като гост.

Стоук пък се слави като по-слаб гост, но през тази кампания момчетата на Тони Пюлис записаха доста добри резултати при някои от визитите си - тимът има в актива си 2 победи 1 равенство и 3 загуби при последните си шест гостувания във Висшата лига, което красноречиво говори, че е способен да изненадва неприятно противниците си.

В последните четири мача, които са изиграли Арсенал и Стоук, "Топчиите" имат три победи над своя противник и една загуба, а това донякъде показва, че "Грънчарите" не са кой знае колко голям дразнител на лондонския тим.

Момчетата на Арсен Венгер се нуждаят много повече от трите точки в този мач, тъй като трябва да догонват лидера в класирането Юнайтед. Стоук в момента пък е на добра позиция в средата на терена и е на пет точки от зоната на изпадащите.

Нашата прогноза за изхода на този двубой е домакинска победа с 2:0 за Арсенал

Резултат: Арсенал - Стоук Сити 2:0