ПСЖ – Манчестър Сити, първи мач от 1/4-финалите в Шампионска лига, стадион: "Парк Де Пренс", начало: 21:45 часа наше време, на живо в Gol.bg

Вероятни състави:

ПСЖ: Тарп, Маркиньос, Луис, Силва, Максуел, Матюди, Рабиот, Мота, Ди Мария, Ибрахимович, Кавани
Контузени: Пасторе, Верати
Под въпрос: няма
Пропускат следващия мач при жълт картон: Ибрахимович, Матюди, Луис, Верати

Сити: Харт (Кабайеро), Саня, Мангала, Отаменди, Клиши, Фернандиньо, Навас, Фернандо, Де Бройне, Силва, Агуеро
Контузени: Туре, Стърлинг, Компани
Под въпрос: Делф, Харт
Пропускат следващия мач при жълт картон: Отаменди

Прогноза на Gol.bg:

"Битката на шейховете". Така световните медии определиха ¼-финалния сблъсък от Шампионска лига между ПСЖ и Манчестър Сити. До момента двата отбора да се срещали само веднъж в официален мач. Това става през 2008 година в груповата фаза от турнира за Купата на УЕФА. На "Етихад" голове не падат, но очакванията са тази вечер да се получи зрелищен двубой с атаки към двете врати.

ПСЖ вече си осигури четвъртата поредна титла във Франция и всички сили ще бъдат хвърлени в Шампионска лига. Сити обаче е раздвоен, защото е на 4-то място във Висшата лига и освен, че има минимални шансове да стане шампион, може да бъде изместен от градския съперник Юнайтед от място в Топ 4, което ще се приеме като трагедия.

Парижани имат само една загуба у дома от английски отбор – 0:3 от Челси на Жозе Моуриньо през 2004 г., а общият баланс срещу тимове от страната на футбола е една победа, три равенства и три поражения. Интересното е да се отбележи, че в последните три сблъсъци между отбори от тези страни, краен победител неизменно излизат французите. В два от случаите е замесен и ПСЖ, който в последните две години елиминира Челси.

През последните три сезона обаче "принцовете" напрекъснато отпадат на 1/4-финалите в турнира, но могат да се похвалят с един 1/2-финал през 1994/95, където са елиминирани от Милан. Сити пък за първи път се класира сред осемте най-добри в Шампионска лига и мениджърът им Мануел Пелегрини няма да може да разчита на част от звездите си. Двамата капитани Венсан Компани и Яя Туре са аут заради контузии, Рахим Стърлинг също няма да играе.

Кадровите проблеми на домакините пък са свързани с Марко Верати и Хавиер Пасторе, което означава, че опитният Тиаго Мота ще започне титуляр. Нашата прогноза е, че ПСЖ ще успее да вземе комфортна преднина преди реванша идната седмица.

Прогноза: ПСЖ – Манчестър Сити 2:0