Манчестър Юнайтед се разправи с датския Мидтиланд и го победи с резултат 5:1 в среща реванш от 1/16 финалите на Лига Европа. Головете за домакините отбелязаха Бодуров(автогол), Ръшфорд на два пъти, Ерера и Депай в последната минута. Гола за гостите бе дело на Систо, през първото полувреме.

През първата част Юнайтед владееше топката, но трудно създаваше голови ситуации пред вратата на Мидтиланд. Така се стигна до 28-мата минута, когато при една контаатака, гостите се възползваха и откриха резултата чрез Систо.
 
Малко по-късно Николай Бодуров си отбеляза автогол, а в самия край на полувремето Хуан Мата пропусна дузпа за своите и остави мача отворен. Второто полувреме Юнайтед разби датчаните и отбеляза още четири попадения.
 
Така "червените дяволи" се класираха за 1/8 финалите на Лига Европа и очакват своя съперник.
 

Манчестър Юнайтед логично започна по-активно двубоя и Мемфис Депай можеше да открие резултата още в самото начало, но ударът му срещна главата на Николай Бодуров и не застраши вратата на гостите.
 
"Червените дяволи" не спираха да атакуват, но чисти ситуации за гол пред вратата на датчаните липсваха.
 
Четвърт час след началото на двубоя дойде и първото чисто положение за домакините. Младокът Ръшфорд се озова на стрелкова позиция от границата на наказателното поле и стреля, но вратаря на гостите изби в ъглов удар, при който не се случи нищо интересно.
 
Юнайтед опитваше да превземе вратата на Мидтиланд с изсипани топки към наказателното поле, но те не представляваха проблем за защитата на датския тим.
 
При първия си удар обаче гостите откриха резултата. Хубава тяхна атака остави Систо сам с топката в наказателното поле и той с хубав шут с десния крак опъна мрежата зад Давид де Хеа - 0:1
 
Юнайтед бързо върна попадението, след автогол на българинът Николай Бодуров. Хубава атака отляво изведе Блинд на добра позиция, той центрира и Бодуров засече топката в собствената си врата - 1:1!
 
Три минути преди края на първото полувреме, домакините получиха право да изпълнят дузпа. Зад топката застана Хуан Мата, но ударът му бе спасен от вратаря на гостите.
 
Така двата отбора се прибраха в съблекалните при равен резултат и оставиха развръзката за вторите 45 минути.
 
В началото на второто полувреме отново Юнайтед започна по-активно и Морган Шнайдерлин можеше да отбележи, но вратаря на гостите отново се справи със ситуацията.
 
В 48-мата минута домакините изпълниха бързо пряк-свободен удар и Хуан Мата центрира топката, но Андер Ерера отблизо не успя да уцели вратата и топката излезе в аут.
 
Вихрушката пред вратата на датчаните се засилваше, но гол така и не падаше.
 
Логичното се случи в 64-тата минута и Юнайтед отбеляза за 2:1! Шнайдерлин центрира в наказателното поле и топката излизаше в аут, но Хуан Мата я засече на аут-линията и я върна към точката за изпълнение на дузпа, където се намираше младокът Ръшфорд, който опъна мрежата на Мидтиланд и върна усмивките на стадион "Олд Трафорд".
 
Двайсет минути преди края Мемфис Депай направи за смях защитата на гостите и достигна до стрелкова позиция, но техничното му отиграване не се оказа удачно и завърши с неуспех.
 
В следващата атака реферът на двубоя не отсъди сто процентова дузпа в полза на домакините, след като Джеси Лингард се откъсна в наказателното поле и бе съсечен от защитник на гостите. При тази ситуация съдията показа жълт картон за симулация, но повторенията ни убедиха, че дузпа имаше.
 
Все пак четвърт час преди края "червените дяволи" стигнаха и до трети гол. Варела получи топката отдясно и центрира в наказателното поле, където прехвърли цялата защита на Мидтиланд и най-съобразителен отзад се оказа отново Ръшфорд, който отбеляза втория си гол в срещата.
 
Четири минути преди края, съдията даде втора дузпа за Юнайтед и този път Андер Ерера скъса мрежата на датчаните - 4:1!
 
Мемфис Депай оформи крайния резултат минутка преди края и се разписа с хубав удар отдалеч за разгромното 5:1!
 
Така домакините си свършиха работата и се класираха за 1/8 финалите на турнира Лига Европа!
 
Манчестър Юнайтед - Мидтиланд 5:1
 
0:1 - Систо 28'
1:1 - Бодуров 32' автогол
2:1 - Ръшфорд 63'
3:1 - Ръшфорд 76'
4:1 - Ерера 86' дузпа
5:1 - Депай 89'
 
 
Манчестър Юнайтед: Ромеро, Варела, Райли (Рохо - 78'), Карик, Блинд, Депай, Лингард (Перейра - 85'), Шнайдерлин, Мата, Ерера, Ръшфорд
 
Мидтиланд: Андерсон, Бодуров, Новак, Хансен, Рьомер, Спарв, Систо, Поулсен, Олсон, Хасан, Урена
 
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Q6W7F2ypTR8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>