Бившият треньор на "Милан" и "Ювентус" Карло Анчелоти заяви, че в предстоящия финал за купата на Италия между двата му бивши отбора ще подкрепя "росонерите".

Анчелоти призна в интервю, че ще подкрепя седемкратния европейски клубен шампион във финалния мач за купата и поздрави треньора Дженаро Гатузо за работата му в клуба. Срещата между "Милан" и "Юве" е в сряда от 22:00ч. на “Олимпико”.

“Ще гледам финала за купата на Италия и ще подкрепям отбора на "Милан", облечен с "червено-черна" фланелка. Дженаро Гатузо върши страхотна работа и придаде идентичност на отбора. 

"През последните седмици тимът бе изморен психически. "Милан" се подготвя по най- добрия начин за двубоя с "Ювентус". Гатузо знае как се работи. "Милан" трябва да бъде внимателен, защото "Юве" е труден за побеждаване отбор”, заяви Карлето за "Гадзета дело спорт".

"Познавам Марко Фасоне и Масимилиано Мирабели. Трябва да се прояви търпение, защото поеха отбора в много трудна ситуация. Президентът Йонхон Ли? Опознах го малко през изминалото лято. Важното е, че сърцето му бие за "Милан". 

"Надявам се, че отборът ще успее да се върне на най-високо ниво. Тифозите трябва да бъдат близо до отбора, защото само с инвестиции и страст може да се качиш отново на върха", завърши италианският специалист, цитиран от "24 часа".