Нападателят на Манчестър Юнайтед Алексис Санчес ще отсъства около 2 месеца от терените. Това разкри лекарят на националния отбор на Чили Педро Онате. 

Футболистът пострада при победата над Саутхемптън в събота, като след сблъсъка Оле Гунар Солскяер изрази опасения, че става въпрос за сериозна травма. 

Пред чилийското издание „Ел Меркурио” Онате разкрива, че Санчес е получил увреждане на една от връзките на дясното коляно и ще отсъства между 6 и 8 седмици. 

От клуба засега не са потвърдили информацията, но ако тя е вярна нападателят ще пропусне мачовете през март и април и евентуално ще бъде на линия за последните два двубоя от Висшата лига срещу Хъдърсфийлд и Кардиф и евентуално за финала в ФА Къп, ако Червените дяволи се класират за него. Той обаче със сигурност ще е готов за Копа Америка, която стартира в средата на юни.

30-годишният играч така или иначе не е с ключова роля във формацията на Юнайтед, но естествено би могъл да бъде полезен в даден момент, така че липсата му няма да е приятна.