Спечелването на ФА Къп няма да е достатъчно сезонът на Манчестър Юнайтед да бъде определено като добър, обяви вратарят Давид де Хеа. 

Испанецът бе избран за 4-и рекорден път за най-добър играч на клуба за кампанията, но не смята, че вдигането на трофея ще спаси сезона. 

Червените дяволи срещат Челси във финала, след като ще завършат втори в първенството, на сериозно изоставане от градския съперник Сити, а в Шампионската лига отпаднаха още на 1/8финалите. 

„Не успяхме да постигнем първоначалното си цел, която бе да станем шампиони. Всички в отбора искахме да триумфираме във Висшата лига и да стигнем далеч в Европа, но не успяхме. Разбира се Купата на Англия е много важна и ще е хубаво да я вземем, като ще се стремим да го направим с всички сили. Това обаче няма да е достатъчно, защото ние сме Манчестър Юнайтед и трябва да се стремим към по-големи неща” заяви Де Хеа. 

„През следващия сезон трябва да се подобрим по много неща. Необходимо е да сме в битката за титлата до края и тук не става въпрос да се преборим само с Ман Сити, а с още няколко отбора, които ще са в борбата, така че трябва да сме на ниво. Сега трябва да победим Брайтън, за да си гарантираме второто място, но феновете и хората в клуба заслужават повече, така че ще е необходимо да се борим за по-значими отличия” добави той.