Маркъс Рашфорд може и да загуби титулярното си място в Манчестър Юнайтед, но в събота оправда първия си мач в стартовите 11 от края на декември, след като вкара и двата гола за успеха над Ливърпул с 2:1 в голямото дерби. 

Младокът обаче твърди, че макар и да не играе редовно развитието му продължава, тъй като по време на тренировките на Жозе Моуриньо учи страшно много неща. 

„В момента не уча толкова на терена, колкото по време на тренировките. Трябва обаче да можеш да приложиш наученото в игра и се радвам, че срещу Ливърпул това се случи. Вярвам, че представянето ми ще ми даде увереност за следващите мачове“ заяви нападателят. 

„Има страшно много неща, които подобрявам. Оновното обаче е цялостното ми представяне да прогресира. Разбирам играта по-добре, както и това, което мениджърът иска от мен. Затова и резултатите ще дойдат на терена“ добави Рашфорд, който се надява да играе и срещу Севиля утре. 

„Мениджърът няма нужда да договори с мен. Разбирам, че във футбола всеки минава през силни и слаби периоди. Понякога играеш, друг път не. Когато си млад, както съм аз, е най-важното да учиш играта. Трупам опит и вече зная, че само 11 могат да стартират“ каза още той.