Манчестър Юнайтед постигна инфарктна победа с 3:2 след обрат срещу един от най-слабите тимове във Висшата лига Кристъл Палас.

Отборът на Моуриньо губеше с два гола при визитата си на "Селхърст Парк" в Лондон, но съумя да стигне до пълния обрат с гол в последните секунди. 

Домакините започнаха мача по шеметен начин и дръпнаха с два гола след попадения на Таунзенд и Ван Анхолт в 11-ата и 48-ата минути, но с голове на Смолинг и Рашфорд в 55-ата и 76-ата гостите изравниха и се върнаха в играта. Матич донесе успеха на тима с гол в 91-ата минута.


Доста изненадващо "орлите" започнаха доста добре срещата и в 6-ата минута Томкинс бе на път да изненада Де Хеа с ефектен ножицен удар, но топката премина покрай вратата.

Секунди след това обаче Юнайтед бе на косъм да вкара, след като Санчес отправи удар с глава, но Хенеси се намеси добре.

В 11-ата минута Палас нанесе много тежък удар на своя противник, след като Бентеке подаде към непокрития Таунзенд и той с много хубав удар от движение прати топката във вратата.

Минути след това Сорлов също можеше да вкара за "орлите", но Де Хеа бе перфектен.

Последваха изненадващо скучни минути, а Юнайтед изглеждаше беззъб в атака.

Лингард пробва късмета си от 25 метра малко преди почивката, но ударът му бе неточен. 

Началото на втората част бе кошмарно за гостите, след като Палас успя да удвои своя аванс.

Ван Анхолт получи чудесно извеждащо подаване и с хубав удар успя да реализира.

Все пак Юнайтед намери време да реагира и в 55-ата минута Смолинг засече с глава центриране на Валенсия и върна тима си в играта. 

В следващите минути гостите натиснаха противника си и в 76-ата минута Лукаку изравни.

След удар на Санчес и рикошет топката се отби в напречната греда и след това попадна в белгиеца, който от няколко метра вкара във вратата на противника.

Точно минута по-късно Бентеке бе на косъм да върне аванса на Палас, но Де Хеа по феноменален начин изби удара му с глава. 

В 91-ата минута Матич направи обрата в мача пълен и донесе успеха на гостите след прекрасен удар от няколко метра. 

Кристъл Палас - Манчестър Юнайтед 2:3
1:0 Таунзенд 11
2:0 Ван Анхолт 48
2:1 Смолинг 55 
2:2 Лукаку 76
2:3 Матич 90+1

Кристъл Палас: Хенеси, Томкинс, Кели, Ван Анхолт, Шлуп (80 Ридевалд), МакАртър, Миливойевич, Уан-Бисака, Бентеке, Сьорлот

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Валенсия (67 - Шоу), Смолинг, Линдеьоф, Йънг (67 - Мата), Матич, Погба, Лингард, МакТомини (46 - Рашфорд), Санчес, Лукаку