Пеп Гуардиола очаквано похвали Давид Силва, който снощи донесе победата на Манчестър Сити над Стоук с 2:0, като вкара и двата гола за отбора, който вече е само на 3 победи от титлата. 

„Много се радвам за Давид, защото през този сезон той играе много добре и вкарва много голове. Той контролираше перфектно темпото. Обикновено хората изтъкват неговата техника и смятат, че той не е агресивен и борбен, но всъщност е точно обратното“ заяви Гуардиола. 

„Той винаги е в центъра на събитията и когато имаме трудности и ни дава възможност да се чувстваме спокойни. Включва се много от втора позиция, с което също е много полезен“ добави наставникът. 

Не трябва да се забравя и че Силва има лични проблеми заради преждевременното раждане на детето си, като често се налага да се връща в родината си. Пеп похвали и цялостното представяне на тима. 

„Справихме се добре, тъй като бяхме солидни и противникът имаше само едно положение, така че трите точки са отлични. Сега имаме време за почивка, като ще пътуваме до Абу Даби, а след това ще се върнем по-силни“ каза още той.