Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола призна, че нападателят на "гражданите" Серхио Агуеро заслужава цялата заслуга за победата на отбора с 5:1 над Лестър. Аржентинецът блесна с 4 попадения и за 4-ти пореден сезон той премина границата от 20 гола.

"Първото полувреме започна много добре с първия гол, но след това не бяхме в правилните позиции да играем бързо. Трябваше да намерим правилен ритъм. През втората част ни помогна това, че вкарахме бързо и след това контролирахме играта и се представихме добре, особено Серхио. 

Когато един човек вкара 4 гола, той напълно си заслужава похвалите. Едно от най-добрите ни представяния, разбира се. Пет гола във Висшата лига, особено срещу Лестър, е впечатляващо.

Да, разликата между нас и второто място е голяма. 16 точки сега, може би Юнайтед като спечели ще са 13, но все още има много мачове. Аз не зная какво ще се случи, но до момента имаме 72 пункта през февруари, а това е много. 

За момента само мога да кажа, че сме добри. Няма да отричам, че се насладихме на тези 6-7 месеца, но за да впечатляваш трябва да печелиш титли. Ние вървим добре към момента.", каза Гуардиола.

Кръвният враг Манчестър Юнайтед има възможност да съкрати разликата в точките, след като днес от 16:15 часа гостува на Нюкасъл в двубой от 27-ия кръг на Висшата лига.