Манчестър Сити се класира за 5-ия кръг на ФА Къп след победа над Кардиф, но може да остане за известно време без важен играч, след като Лерой Сане отнесе здрава балтия и е с травма в левия глезена. 

Крилото пострада в края на първото полувреме след закъсняло влизане от Джо Бенет, който получи жълт картон, а по-късно в мача бе и изгонен. Сане бе сменен от Агуеро на почивката и след мача Пеп Гуардиола бе доста притеснен. 

„За съжаление той ще отсъства известно време, най-малко 2-3 седмици, а може и месец. По-късно ще разберем колко точно няма да играе. Това обаче е поредният подобен случай и съдиите просто трябва да пазят повече играчите“ заяви наставникът на Гражданите. 

Вечерта след мача Бенет се извини на Сане за това, че го е контузил. „Бих искал да поднеса извиненията си на Лерой Сане за шпагата, който направих. Опитах да спра контраатаката, но сбърках в преценката си. Съжалявам за случилото се, тъй като не исках да стане така. Надявам се, че не става дума за нещо сериозно и той ще се оправи бързо“ написа Бенет в Туитър. 

Сане прави много силен сезон до момента, като отбеляза 11 гола в 32 мача и вече подобри постижението си от миналата кампания, когато бе вкарал 9 пъти.