Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола похвали отбора си, който успя да стигне до много трудна победа над Бристъл Сити в първи мач от полуфиналите на турнира за Купата на Лигата. 

Гражданите губеха на почивката, но след нея стигнаха до успех с 2:1, като победното попадение бе дело на Серхио Агуеро в добавеното време и така тимът има предимство преди реванша. 

„Моите футболисти са фантастични. Във футбола можеш да спечелиш или да загубиш, но ние не спряхме да опитваме до последно. Точно затова вкарахме втори гол, тъй като просто не се отказахме“ заяви Гуардиола. 

„Знаем, че това е труден турнир с много мачове, а полуфиналите винаги са трудни. Точно затова съм доволен. Съперникът е фантастичен отбор, който отстрани четири отбора от Висшата лига, за да стигне дотук. Те са подредени и могат да играят силно в нападение, така че в Бристъл ще бъде трудно, но ние ще се стремим към финала“ добави той. 

„В крайна сметка всеки противник създава проблеми. Миналия сезон това направи Хъдърсфийлд за ФА Къп, а през този Уулвърхемптън. Хората казват, че играем срещу отбор от Чемпиъншип, но все пак доста елитни състави отпаднаха именно от такива противници, така че най-важното е да показваме дух в трудните моменти“ каза още Пеп.