Арсенал, Челси и Атлетико Мадрид започват свирепа битка за привличането на вратаря на РБ Лайпциг Петер Гулаши. Арсен Венгер е категоричен, че се нуждае от нов вратар, след като Петър Чех не е убедителен след трансфера си от Челси преди три години.

27-годишният Гулаши пък прави невероятен сезон в Бундеслигата. Унгарският национал е оценяван на около 25 млн. паунда и има прекрасна представа от условията в Англия, след като прекара 5 години от развитието си в Ливърпул.

Челси пък се оглежда за заместник на Тибо Куртоа, който флиртува с реал Мадрид. В сложната схема място намира и Атлетико Мадрид. Стражът на испанците Ян Облак също е желан от много отбори в Европа, а Гулаши е сред вариантите за негов заместник.

Гулаши бе привлечен в РБ Лайпциг през 2015 година от „братския“ отбор РБ Залцбург и до момента записа 73 мача. Вратарят има договор с немците до 2022 година.

Тимът от Лайпциг бе приятната изненада за миналия сезон, но този върви на 6-то място в класирането, на 2 точки от Топ 4 и рискува да изгуби голяма част от звездите си, ако не успее да се класира за Шампионската лига.

Наби Кейта ще премине в Ливърпул от лятото, а интересът към Емил форсберг и Тимо Вернер е огромен.