В неделя вечерта Рома приема Милан в дербито на 18-ия кръг на Серия А. Този сблъсък не само ще реши дали росонерите ще запазят някакви шансове за титлата или ще помахат за сбогом на амбициите си за скудетото за пореден път.

Сблъсъкът на "Олимпико" спокойно можеше да се играе със същия успех в Рио де Жанейро. На терена ще излязат двата отбора в Серия А с най-много бразилци. Цветовете на Рома защитават цели осем души родени в Страната на кафето. За Милан пък ритат петима бразилци.

За домакините най-вероятно петима от бразилците ще са на терена. Това са вратарят Дони, защитниците Жуан и Сисиньо, халфът Тадеи и нападателят Жулио Баптища. В тима са още Жулио Серджо, Артур и Фелипе.

Никога в историята на Рома не е имало толкова много представители на страната на кафето в тима. Общо една трета от състава. Вълците имат много голяма история що се отнася до бразилски футболисти. В тима са играли звезди като Фалкао и Серезо. Последната голяма икона бе защитникът Алдаир, който дълго време бе капитан.

"За един бразилец да играе в Рома е перфектно. Това е най-известният клуб в моята родина, защото тук са играли много бразилци", призна ветеранът сред бразилците в Рома Тадеи.

В Милан играят петима бразилци. Звездното трио Ка-Па-Ро ще води атаката на росонерите. Кака, Роналдиньо и Пато ще са титуляри, а вратарят Дида и халфът Емерсон ще останат резерви. Бразилската колония на "Сан Сиро" скоро ще се увеличи, след като бе привлечен и защитникът на Фламенго Тиаго Силва. Той ще акостира в Милано през лятото.

При росонерите също са играли много добри бразилски играчи. Един от тях бе Леонардо, който сега е шеф на фондация Милан и осигурява много от трансферите на бразилци на "Сан Сиро". Последният такъв трансфер бе именно на Тиаго Силва.

"Между Бразилия и Италия има много добри отношения, що се отнася до футбола. Серия А е перфектното място за всеки бразилец. Тук може да се натрупа изключителен опит и да получиш всичко, което футболът може да ти даде", заяви Леонардо.