Лудогорец постигна победа с 3:1 срещу руския Балтика (Калининград) в контролна среща. Старши треньорът на Лудогорец (Рз) Димитър Димитров-Херо пусна в игра само един от футболистите, които играха вчера срещу казахстанския Кайрат и това е Лукас Саша.

Руснаците, които са 6-и във второто ниво на местния футбол, създадоха първата голова възможност в мача, пропусната от Голишев. След това шампионите взеха инициативата и най-напред Светослав Ковачев проби и подаде на празно пространство, като нямаше кой да засече топката в мрежата. Жоао Паолу пропусна в 13-ата минута, а Кешеру в 19-ата. В 25-ата минута Жоао Пауло вече откри резултата след самостоятелен пробив от ляво през трима и прокарана топка между краката на Евгений Помазан.

Шест минути преди края на първото полувреме Лудогорец можеше да стигне до втори гол, след като пак чрез индивидуален пробив Жоао Пауло можеше да вкара, но защитник застана зад вратаря и спаси Балтика. 15 минути след като се появи на терена новото попълнение Якуб Свиерчок покачи на 2:0. Той получи топката в наказателното поле, обърна се и с мощен изстрел прати топката за втори път в мрежата на руснаците. Светослав Ковачев нахлу от дясно, освободи се от един защитник и подаде на поляка, за който нямаше проблем.

В 68-ата минута Антон Кобиалко можеше да върне едно попадение, след като засече топката с глава след центриране от фаул. Пластун опита да го блокира, топката се отби в двете тела, след това се отклони в гредата и излезе в аут.

В 73-ата минута руснаците върнаха едно попадение, след като Натанаел не успя да изчисти топката след центриране от ляво. Антон Кобиалко беше най-съобразителен, овладя кълбото и от 5 метра простреля Даниел Наумов. Срещата завърши 3:1, след като в 90-ата минута Якуб Свиерчок вкара второто си попадение в мача и с екипа на Лудогорец. Джоди Лукоки проби по крилото и му подаде на празна врата.

Съставът на Лудогорец: Даниел Наумов, Натанаел Пимента, Георги Терзиев (67- Игор Пластун), Козмин Моци (67- Рафаел Форстър), Лукас Саша (Венцислав Керчев), Густаво Кампаняро (67- Светослав Дяков), Яцек Горалски (67- Абел Анисе), Доминик Янков, Светослав Ковачев (67- Върджил Мисиджан), Жоао Пауло (67- Джоди Лукоки), Клаудиу Кешерю (46- Свиерчок)

 

<iframe frameborder="0" width="480" height="270" src="//www.dailymotion.com/embed/video/x6dw47w" allowfullscreen allow="autoplay"></iframe>