Отзиви на футболисти на Ливърпул след класирането на отбора на финала на Шампионската лига.

Англичаните загубиха с 2:4 в реванша от полуфиналите срещу Рома в Рим, но продължават напред, след като спечелиха с 5:2 първия мач на "Анфийлд". 

Джеймс Милнър: "Задачата ни беше да се класираме за финала и си свършихме работата. Заслужено ще играем за трофея, след като елиминирахме няколко много силни отбора. Но трябва да бъдем по-внимателни, да затваряме по-рано мачовете и да не допускаме отпускане и липса на концентрация, особено както в последните минути на реванша с Рома. Първият им гол беше нелеп. Все пак като цяло играхме добре".

Джордън Хендерсън: "Никога не правим нещата по лесния начин, това е толкова типично за нас. Можеше да решим много по-рано нещата, но не бяхме достатъчно концентрирани при контраатаките, особено в няколко ситуации, в които имахме числен превес. Все пак с изключение на последните 10 минути, се справихме добре. Мисля, че можем да се гордеем от представянето си.
Сега ни предстои важен мач с Челси във Висшата лига, а после последно домакинство за сезона срещу Брайтън, а след това ще мислим за финала срещу Реал Мадрид. Естествено това няма да бъде лесен мач, защото съперникът разполага с изключителни футболисти. Но ние сме уверени в себе си и ще дадем всичко на терена". 

Анди Робъртсън: "Сега искаме да се насладим на момента, че сме на финал, а за Реал ще мислим по-късно. Те имат много опитен отбор и в последните години играят блестящо в Шампионската лига. Разбира се, ние ще бъдат аутсайдерите, но понякога това е по-добре".