Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп беше на седмото небе след класирането на финала в Шампионската лига, постигнато след поражение с 2:4 срещу Рома снощи. Така мърсисайдци продължават към мача за титлата със зрелищен общ резултат 7:6.

"Мачът беше див. Беше ясно, че те ще рискуват всичко. Ние ги наказахме с първата си контра-атака, но след това допуснахме гол. Можем да се защитаваме много по-добре. Има много какво да подобряваме генерално в отбрана, започвайки от нападението", коментира Клопо.

"Всяка наша контра-атака беше много опасна, но се възползвахме по най-добрия начин. Обикновено сме много по-добри в тези ситуации. Като че ли бяхме малко нетърпеливи в тези моменти. Но това е първи полуфинал за повечето момчета и е напълно нормално да са нервни."

"Момчетата заслужават класирането заради сезона ни. Показаха характер, а футболът ни е просто луд. В общия резултат е 7:6 за нас, това е направо невероятно. Зная, че всеки ще ми напомни за това, че загубих последните си пет финала, но животът е такъв. Единственият шанс да спечелиш финал е да излезеш и да се опиташ да победиш."

"Нашата средна линия в лицето на Вайналдум, Милнър и Хендерсън трябваше да покрива пространства, по-широки от река Мърси. Садио Мане е невероятно важен играч за нас. Но не само той - Мо, Боби, последната редица... Тримата ни халфове бяха най-добрите играчи, защото покриваха голям периметър."

"Можем да играем по-добре. Садио вкара гол, игра добре, участваше в много ситуации. Но знаем, че можем да сме много по-прецизни на контра-атака с Мо, Боби и Садио. Не бяхме търпеливи. Има накъде да се подобряваме, това не е проблем."

"Рома заслужава огромен комплимент, както и Еузебио Ди Франческо за свършената работа. Те са наистина много добър отбор, който играе много добър футбол. Само какви отбори има в италианския футбол в момента. Ювентус беше близо да елиминира Реал Мадрид, а Рома - нас", допълни Юрген.