Аугсбург - Ливърпул - мач от 1/16-финалите в Лига Европа, стадион "ВВК Арена", 22:05 часа българско време

Вероятен състав на Аугсбург: Хитц, Ферхах, Янкер, Клаван, Стафилидис, Кор, Гувелеу, Есвайн, Коо, Каюби, Бобадия

Резерви: Гелиос, Макс, Клаван, Алтънтоп, Вернер, Айети, Финбогасон

Контузени: Байер, Джеонг-Хо, Троховски, Моравек, Калсен-Бракер, Шустер, Фрамбергер

Вероятен състав на Ливърпул: Миньоле, Клайн, Туре, Сако, Морено, Хендерсън, Джан, Милнър, Фирмино, Коутиньо, Стъридж

Резерви: Уорд, Смит, Коулкър, Лукас, Айб, Ориги, Бентеке

Контузени: Ловрен, Лалана, Гомес, Стюърт, Роситър, Ингс

Прогнозата на Gol.bg:

За Аугсбург предстои може би най-големият мач в клубната история при първото му участие в Лига Европа. Домакинството на Ливърпул е истински футболен празник за баварския град, а да развали този паметен момент отсреща е германец - Юрген Клоп, чийто опит в Бундеслигата със сигурност ще окаже влияние върху сблъсъка.

Формата на Аугсбург от началото на годината обаче никак не е добра - две нулеви равенства и две загуби след подновяването на Бундеслигата, като последната у дома с 1:3 от Байерн (Мюнхен). Тимът е на 14 място и се бори със зъби и нокти за оцеляване, а в елиминациите на Лига Европа се промъкна с победен гол в 89-та минута при последния мач от групата срещу Партизан (1:3) в Белград.

За битката тази вечер с "мърсисайдци" треньорът Вайнцирл няма да разчита на ключовия си играч в халфовата линия - Даниел Байер. За него Юрген Клоп заяви, че е сред най-добрите футболисти в Бундеслигата и липсата му ще е голям проблем за съпенрика. В Аугсбург има още няколко контузии, които ограничават избора на Вайнцирл. Както обикновено, големите надежди за голове са в атака, където на върха нападателят Раул Бобадия.

В лагера на Ливърпул си повдигнаха самочувствието след внушителната победа 6:0 на Астън Вила миналия уикенд във Висшата лига. "Мърсисайдци" ще се стремят за добър резултат на чужд терен, с който до голяма степен да си улеснят втория мач. Така Клоп ще може да даде почивка на основни играчи за реванша на "Анфийлд", който е само три дни преди финала за Купата на Лигата в Англия срещу Манчестър Сити.

С проблеми е крилото Адам Лалана, който пропуска двубоя, но в групата се завръща Лукас Лейва. Очаква се отново сред титулярите за Ливърпул да започнат Стъридж, Коутиньо и Фимирно, играли за първи път заедно срещу Вила. Това предполага доста проблеми за защитата на немците. "Мърсисайдци" изглеждат далеч по-солидно, особено след завръщането на Стъридж и Фирмино, и едва ли ще изпуснат победата в този мач.

Резултат: 1:3