Настоящият шеф на комисията по хазарт Александър Георгиев е обвинен за длъжностно престъпление, съобщава "24 часа", цитирани от Dnes.bg. По неофициална информация се твърди, че е направил пълни самопризнания и е разкрил престъпни схеми, за които е разследван и бизнесменът Васил Божков.

Също така стана ясно, че в Австрия е задържан и един от издирваните по разследването срещу Божков - Борис Бекяров, който е собственик на "Нове холдинг".

Междувременно Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за определяне на мярка за неотклонение "Задържане под стража" на бившия председател на Държавната комисия по хазарта Огнемир Митев. Очаква се насрочване на делото, съобщиха от спецпрокуратурата.

След операциите от сряда за хазартната сага са повдигнати обвинения на петима души. Четирима от тях били извън страната. Петият обвиняем е бившият шеф на Комисията по хазарта Огнемир Митев, припомня БГНЕС.

Днес се очаква прокуратурата да потвърди информацията, че бизнесменът Васил Божков е заловен в Обединените арабски емирства, предава БНТ. За задържането му стана ясно от думите на главния прокурор Иван Гешев миналата вечер по време на акция в столицата.

Заедно с Васил Божков са задържани още двама души, като самоличността им не е потвърдена. Главният прокурор съобщи още, че е възможно единият от тях да е от обвиняемите, които се издирват от Интерпол.

Бизнесменът Васил Божков е с повдигнати седем обвинения и беше обявен за издирване с червена бюлетина на ИНТЕРПОЛ след акция на спецпрокуратурата. Най-сериозното обвинение е за ръководене на престъпна група.

"Без да е категорично, към момента писмено, имаме информация, че преди няколко часа Васил Божков е задържан на територията на Обединените арабски емирства.

Ще направим всичко възможно да приберем поредния български олигарх, избягал от България. Но трябва да кажа, че това зависи и от съответната държава, където е задържано лицето, той да бъде изправен пред българския съд", отбеляза главният прокурор Иван Гешев.