Допреди няколко седмици медиите в Италия критикуваха сериозно Делио Роси, след като Левски навъртя 6 мача без победа в Първа лига, включително четири поредни загуби.

Тогава те твърдяха, че специалистът е в нокаут. Роси обаче успя да преобърне палачинката - сините се класираха на финал за Купата, а в шампионата си върнаха третото място.

След обрата с 3:2 над Ботев Пловдив в петък Делио бе обявен за най-добре представилия се италиански наставник в чужбина в мачовете през уикенда. Той бе отличен в редовната класация на calciomercato.it, пише "Тема Спорт". Роси получи от медията оценка 7.5. Интересното е, че той остави зад себе си мениджъра на Челси Антонио Конте, който победи през уикенда Ливърпул с 1:0.

"Левски и Роси са изумителни. От 0:2 в края на първото полувреме, до 3:2 при последния съдийски сигнал. Отлично, невероятен обрат над Ботев Пловдив. Три точки в сака, общо 60 през сезона и трето място в първенството. Освен това тимът е на финал за Купата", отбелязва изданието.

Конте пък е с оценка 7. "Отборът му удари Ливърпул на "Стамфорд Бридж". Челси не позволи на финалиста в Шампионската лига да му отбележи гол. Възпитаниците на Конте излязоха напред с гол на Жиру, а след това бяха много внимателни в защита и показаха отлични контраатаки.

Сред разкритикуваните пък са Фабио Канаваро, който води Гуанджоу Евергранде, както и треньорът на Нант Клаудио Раниери. Те имат по 4.5 т. С петица е Роберто Манчини. Той загуби със Зенит с 0:1 от Локомотив Москва и съперникът стана шампион на Русия.