„По мое време Левски беше отборът на властта, каквото и да си говорим.” Това заяви бившият футболист на „сините” Емил Кременлиев, който понастоящем е спортен директор на Арда, връщайки се в годините назад. Героят от САЩ’94, който игра 4 сезона на „Герена” и три на „Българска армия” за ЦСКА, се върна към дербито от 2000 година, останало в историята с „кървавия гол” на Гонзо и отменен заради засада автогол на Бисер Иванов. 

„Всичко и всички помагаха на Левски - българинът гледа да угодничи и той угодничи на властта. Чрез съдийство, чрез организация, чрез какви ли не задкулисни игри. Аз съм бил в нещата и доста неща знам. Доста неща няма да кажа, но така беше. Левски бе отборът на властта, с много пари, мисля че и Чорни беше. Общо взето – страшна работа. Страничният съдия явно е искал да угодничи също, защото аз центрирах – Бисер Иванов си вкара автогол, а той отмени гола", каза бившият национал.

"Явно е бил Бисер Иванов в засада или е искал да помогне, иначе нямам обяснение. За мен това е угодничество. Ще се подмажеш на силния на деня, за да може в следващия момент да поискаш нещо. После настроението в съблекалнята бе минорно, защото играхме силно в мача. Нямаха удар до „кървавия гол” на Гонзо, който е май в 70-ата минута. После Бербатов имаше проблеми с публиката, а ние даже по-опитните тогава го взехме и отидохме в едно заведение в Казичене – просто да помълчим, както се казва. Неприятни спомени са това” , каза Кременлиев.

“На Левски не им достигат много неща от едно време. Те се лутат от много години. Два пъти на сезон правят по сума ти трансфери главно на чужденци. Аз ги разбирам - няма български играчи и единственият начин е да потърсят нещо от чужбина. Там обаче е голямата каша. Идват чужденци от кол и въже, които не са доказани. Явно някой ги гледа в студентски отбори във Франция или Бразилия. Там играчът изпъква, но като дойде тук на друго ниво, явно става ясно, че не става. Този начин на работа е напълно непрофесионален и на парче. Не знам защо продължава така, особено в Левски. В Лудогорец се взимат по-скъпи футболисти с по-големи качества”, допълни той.

“Не отива начинът на игра на името на Левски. Преди като излезеше на наш терен противникът вече губеше с един-два гола. Сега всеки идва на “Герена и знае, че със сигурност може да вземе 0:0, а ако има късмет и да бие или ако няма, може да загуби с дузпа или с минимален резултат", продължи Емил пред Спортал - "За разгроми като едно време вече е абсурд да става въпрос. Това се случи полека-лека през годините. След отбора, който влезе в групите, Левски заработи на инерция, на мускули без да се влагат усилия и година след година това е дереджето в момента. В последните години не съм виждал в нито един момент Левски така, както трябва да бъде”, заяви още Кременлиев.