Филипе Насименто е сигурно попълнение на Левски, съобщава prosport.ro. Португалският полузащитник лично е пожелал пред ръководството на Динамо Букурещ да премине в българския клуб, защото "сините" са му предложили далеч по-голяма заплата, отколкото настоящият му отбор може да си позволи. Telekom Sport добавя, че румънците ще приберат 200 хиляди евро за неговите права.

От prosport.ro пишат, че Насименто е един от любимците на старши треньора Василе Мириуца, но самият португалец не е бил доволен от възнаграждението си в Динамо. В последствие Левски е отправил отлична оферта за футболиста и румънците са я приели. 

Насименто е роден на 7-и януари 1995-а година в Лоурес и е юноша на Бенфика, в чиято академия играе между 2003-а и 2014-а. Той има един сезон за Академико Визеу, два за ЧФР Клуж и един полусезон за Динамо Букурещ, като в Румъния е изиграл 70 мача, 16 от тях през есента, а освен това е вкарал девет гола и е асистирал за шест. Последният му мач за Динамо е на 18-и декември срещу Поли Тимишоара.