Треньорът на италианския хегемон Ювентус – Макс Алегри, остана изключително доволен от победата с 3:1 над Милан в дербито от 30-ия кръг на Серия "А". По този начин шампионите отново дръпнаха с 4 точки на върха пред Наполи.

"Беше много важно да се върнем към победите. Срещу нас се изправи противник в добра форма и с качествени футболисти. Чудесно е, че момчетата показаха характер и увеличихме преднината си в класирането. Такива победи са сигнал за съперниците. Трябва да се опитаме да вземем максимума във всеки от следващите мачове и тогава ще сме шампиони", заяви Алегри.

Относно силния мач на критикувания Сами Кедира, който се отчете с гол и асистенция, тактикът заяви: "Той играч от световна класа и знае как да действа в ключовите моменти. С него в състава може би нямаше да загубим точки срещу СПАЛ (0:0). Кедира е много интелигентен и чете играта, въпреки че понякога изглежда малко бавен", похвали го Алегри, след което беше помолен да коментира гола на Леонардо Бонучи.

"Радвам се за Бонучи, че вкара гол, но още повече се радвам, че Ювентус спечели. Хуан Куадрадо? Изненада ме приятно. Преди време той не всеки път се включваше добре като резерва, но сега направи отлично впечатление", завърши Алегри.