Голямата цел през сезона на италианския хегемон Ювентус е спечелване на требъл. Това заяви вицепрезидентът на "бианконерите" Павел Недвед.

В последните три години, торинци на два пъти бяха на една крачка от триумф в Серия "А", за Купата на страната и Шампионска лига, но се разминаха, след като загубиха финалите в турнира на богатите от Барселона (1:3) и Реал Мадрид (1:4).

Сега обаче Юве има достатъчно дълбочина в състава си, за да се бори на трите фронта без да се натрупва умора сред футболистите и Макс Алегри има привилегията да може да прави ротации всеки един мач.

"Изоставаме с точка от Наполи, който прави наистина невероятен сезон. Те са добре организирани, имат страхотни играчи и са гладни, защото не са печелили Скудетото от времето на Диего Марадона", заяви Недвед в интервю за Lidové Noviny.

"Нашата цел е да спечелим седма поредна титла, която ще бъде най-трудната от всички. Още се борим във всички състезания и искаме да триумфираме в тях. Тифозите ни мечтаят за Шампионска лига, но приоритетът ни е всичко. Никога не намаляваме амбициите си", добави Недвед.

На 1/8-финалите в Шампионска лига съперник на Юве е Тотнъм, а на 1/2-финалите за Купата на Италия Аталанта.