Ръководството на италианския хегемон Ювентус започва преговори за нов договор с Миралем Пянич, съобщава Corriere di Torino.

Настоящето споразумение на 27-годишния босненски национал е до 2021 г., но "бианконерите" са изключително доволни от представянето му и искат да го обвържат за по-дълго с увеличена заплата.

Плеймейкърът е един от най-важните футболисти на шампионите и през този сезон има 20 мача във всички турнири, с четири попадения и осем асистенции.

При вчерашния успех с 3:0 над Болоня, той се разписа от пряк свободен удар и даде голово подаване на Марио Манджукич. За последните 10 години Пянич е футболистът с най-много реализирани фаулове в Серия "А" – 14.

Халфът кара втори сезон в Юве, след като през лятото на 2016 г. "старата госпожа" плати освобождаващата му клауза от Рома на стойност 32 милиона евро. Самият футболист пък се отказа от 6 млн. евро, за да премине при рекордьора по титли на Ботуша.

Тогава интерес към него проявяваха редица европейски грандове, сред които Манчестър Юнайтед, Челси, Байерн Мюнхен, Реал Мадрид и Барселона, но той избра торинци.

Още през първия си сезон в Юве, Пянич спечели златен дубъл в Италия и игра финал в Шампионска лига, загубен с 1:4 от Реал в Кардиф.

"Бианконерите" ще започнат преговори за нови договори още с Джорджо Киелини, Андреа Бардзали и Алекс Сандро.