Рома - Беневенто, мач от 24-тия кръг на Серия А, стадион “Олимпико”, 21:45 часа българско време. 

 

Групата на Рома

Вратари: Алисон, Скорупски, Лобонт

Защитници: Жезус, Коларов, Капрадоси, Фацио, Буа, Манолас

Полузащитници: Строотман, Де Роси, Флоренци, Жерсон, Рикарди, Маркучи

Нападатели: Пероти, Джеко, Шик, Юндер, Дефрел, Ел Шаарави

 

Прогнозата на Gol.bg: 

Рома все още таи надежди за класиране в Шампионската лига, тъй като тимът е само на точка зад четвъртия Интер. Третият Лацио пък има преднина от само две точки, така че битката за върха ще бъде жестока до края. 

“Вълците” записаха някои лоши резултати в последно време и се нуждаят от задължителна победа довечера. Беневенто пък няма спечелена нито една точка в 11-те си гостувания в Серия А този сезон, освен това тимът е вкарал 77% от головете си на собствен терен. Беневенто е отборът с най-малко вкарани голове не само в Италия, но и в петте големи първенства на Европа. 

“Голямата ни цел е да се класираме в Шампионската лига, но трябва да показваме най-доброто от нас в първенството, за да го постигнем. Наясно сме, че ни предстоят два тежки мача срещу Шахтьор Донецк, но трябва да мислим и за Серия А”, заяви треньорът на Рома Еузебио Ди Франческо. 

В предишния мач между двата отбора Рома спечели убедително като гост с 4:0. За домакините в срещата няма да играят Лоренцо Пелегрини, Максим Гоналон и Раджа Наинголан, което означава, че Еузебио Ди Франческо ще трябва да направи някои промени в тима си. Ченгиз Юндер пък може да започне като титуляр, след като донесе победата на тима си в предишния кръг. 

За Беневенто се очаква в игра да се появи Филип Джурджевич. 

Резултат: 3:0