Предстоящият летен прозорец се очертава да бъде много горещ. Европейският клубен шампион Реал Мадрид със сигурност ще развърже кесията за звездни попълнения заради трагичното представяне през този сезон в Ла Лига.


Не е тайна, че "кралският клуб" от дълго време следи голмайстора на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски. Според Marca стрелецът на германския хегемон смята, че след края на сезона е настъпил точният момент да продължи кариерата си на "Сантяго Бернабеу". Баварците със сигурност няма да се разделят с лека ръка с голямата си звезда, но ще склонят да водят първоначални преговори за евентуална сделка.

Самият Левандовски нееднократно критикува шефовете си чрез медиите и се предполага, че това е ход, с който цели да начертае пътя си към Мадрид. Той има договор с Байерн до 2021 г. и Реал ще трябва да плати сериозна сума, за да го вземе.

Ако трансферът се осъществи, Карим Бензема ще стане ненужен в Реал. Според Diario Gol в такъв случай "белият балет" ще предложи французина на Манчестър Юнайтед и Тотнъм. Той може да бъде част от сделка за Давид де Хеа или Хари Кейн, които са другите големи цели на мадридчани.

От подобна верижна реакция най-ощетен от спортна гледна точка ще е Байерн, който ще загуби звездата си. Касата на "Алианц Арена" обаче ще е напълнена за негов заместник, като фаворит изглежда изгряващата германска звезда Тимо Вернер от Ред Бул Лайпциг. Треньорът на баварците Юп Хайнкейс заяви през есента, че навършващият скоро 22 години футболист трябваше отдавна да е в Мюнхен.