Италианската футболна федерация ще глоби Лацио с 50 хиляди евро, заявявайки, че столичният клуб "обективно" е отговорен за разпространението на антисемитски стикери, които показват жертвата на Холокоста Ане Франк да носи екип на градския противник Рома. 

Стикерите са били открити на олимпийския стадион в Рим по време на мача на Лацио с Каляри, игран през миналия октомври. Разследването показва, че 13 запалянковци на римските "орли" имат вина за разпространението на стикерите. На виновните е наложена забрана за посещение на спортни събития.

Ане Франк е родена в Германия, но семейството й е принудено да избяга в Холандия заради нацистката власт в страната. Семейство Франк е открито от нацистките окупатори в Амстердам, след което е изпратено в концентрационен лагер. Ане Франк е умряла на 15-годишна възраст в Берген-Белзен в Германия.

Рома и Лацио използват олимпийския стадион в Рим за своите домакински мачове.  От ръководството на Лацио заявиха, че са направили всичко възможно, за да не допуснат внасянето на стикерите на стадиона.