Нюкасъл взе първата си победа от два месеца, след като надви Уест Хям с 3:2 като гост в интересен мач от 19-ия кръг на Висшата лига. 

Свраките не бяха печелили от 21 октомври, след което записаха равенство и 8 загуби в първенството, но сега измъкнаха ценен триумф и то след като изоставаха в резултата. 

Марко Арнаутович откри за Чуковете още в 6-ата минута след грешка на Анри Севе, който обаче се реваншира бързо и изравни в 10-ата със свободен удар от трийсетина метра, при който и вратарят Адриан можеше да се намеси по-добре. 

Двубоят остана интересен и след почивката головете продължиха. Мохамед Диаме даде аванс на гостите в 53-ата минута, след като получи пас от Атсу. Последва дузпа за лондончани, но Роб Елиът спаси удара на Андре Аю. 

В 61-ата минута Атсу направи 3:1 след отлична контра, но Аю върна интригата след гол с летящ плонж малко след това. До края домакините натиснаха, но не успяха да стигнат до гол. 

Така добрата серия на Уест Хям приключи и тимът остана със 17 точки близо до дъното като заема 17-о място. Нюкасъл пък вече е с 18 точки, но също не може да бъде спокоен за мястото си в елита.