Галатасарай - Лацио завършиха 1:1 на "Тюрк Телеком Арена" в първа среща от 1/16 финалите на Лига Европа.

Точен за домакините бе Сабри Сариоглу (12), равенството за гостите донесе Сергей Милинкович-Савич (21).

Срещата в Истанбул предложи здрав, динамичен и качествен футбол. Първото полувреме задоволи изцяло феновете, тъй като на "Тюрк Телеком Арена" видяхме всичко - битка, положения, голове.

След почивката темпото на игра леко падна и двата отбора се задоволиха с равенството. Така всичко в тази двойка ще се реши на срещата-реванш на стадио "Олимпико" в Рим.


Срещата в Истанбул започна много добре за Лацио, като в първоначалните минути "орлите" от Рим създадоха няколко страхотни положения за гол, но последователно с пропуски се отчетоха Фелипе Андерсон и Марко Пароло (Лацио).

От своя страна домакините бяха предпазливи в началото, но вкараха още с първото си положение. В 12-ата минута Роян Донк намери Сабри Сариоглу и той опъна мреата на Лацио за 1:0.

Веднага след това попадение турците можеха да вкарат и второ, но Уесли Снайдер не успя да преодолее Федерико Маркети. Постепенно гостите се съвзеха, натиснаха и заслужено изравниха.

В 21-ата минута Лукас Билия асистира на Сергей Милинкович-Савич, който с гава направи 1:1.

Последваха много силни минути за "орлите", но Марко Пароло и Маурисио нямаха шанс пред гола. Полувремето завърши и с пропуск на Марко Пароло.

Второто полувреме започна също с шанс за гостите, но този път с пропуск се отчете Абдулай Конко. Постепенно темпото на игра леко падна, като действията се развиваха основно в средата на терена, без каквито и да било голови положения.

След час игра Уесли Снайдер навърза отбраната на италиаците, но се засуети и бе блокиран. В 74-ата минута Роян Донк стреля мощно, но не успя да вкара. С попуск малко по-късно се отчете и Сергей Милинкович-Савич.

Това бяха силните моменти на Галатасарай през това второ полувреме, но до попадение така и не се стигна. Към края Лацио натисна, но на два пъти Мирослав Клозе и веднъж Антонио Кандрева се разминаха с гола.

До края не се стигна до нещо сериозно и така всичко ще се реши на срещата-реванш в Рим.

Галатасарай - Лацио 1:1

Голмайстори:

1:0 Сабри Сариоглу (12)
1:1 Сергей Милинкович-Савич (21).

Галатасарай: Фернандо Муслера, Джейсън Денайер, Корай Гюнтер, Хакан Балта, Карол, Роян Донк, Аурелин Чеджу, Сабри Сариоглу, Селчук Инан, Уесли Снайдер, Лукас Подолски

Лацио: Федерико Маркети, Абдулай Конко, Маурисио, Уесли Хьод, Стефан Раду, Сергей Милинкович-Савич, Лукас Билия, Марко Пароло, Фелипе Андерсон, Алесандро Матри, Сенад Лулич

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/ZbNsZx5-TzA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/uxTdadySqLw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>