Даниел Рикардо е на път да поднови договора си с Ред Бул, въпреки че дълго време бе спряган за преминаване в Мерцедес и Ферари. 

И двата тима обаче не са отворени към неговото идване, като Сребърните стрели се очаква да потвърдят Люис Хамилтън и Валтери Ботас, а Скудерията едва ли ще го събере със Себастиан Фетел, дори и Кими Райконен да не преподпише. 

Австралиецът бе спряган и за Макларън, където обаче нещата не вървят, така че при това положение най-логичното е да остане при Биковете, които се надяват да отново да бъдат конкурентни с моторите на Хонда. 

"Все още има да се изчистят някои неща, но скоро всичко ше бъде готово" заяви Рикардо по време на промоционално събитие във Виена. 

"Споразумението е близо. Мерцедес и Ферари имат ясен пилот №1, така че опциите на Дани не бяха много. Зная, че той не е получавал предложение от Ферари. Рено ще запази настоящите си пилоти и в спортно отношение Даниел няма друга алтернатива освен нас" каза д-р Хелмут Марко. 

Очаква се заплатата на Рикардо да бъде значително подобрена, но въпреки това той ще продължи да взима по-малко от съотборника си Макс Верстапен.