Преди своя старт №300 във Формула 1 двукратният световен шампион Фернандо Алонсо отрече, че му е скучно и обяви, че ще продължи да се състезава още няколко години. 

От Макларън почетоха 36-годишния испанец на специална церемония вчера, като бе показан специален филм за неговата кариера, която той планира да удължи.

"Миналата година подписах с Макларън за няколко години, така че ми остава още доста време тук. Не ми е скучно. Все пак говорим за най-силните автомобилни серии и именно това е целта на всички нас, когато започваме с картинга" коментира Алонсо, който през тази година е част и от световния шампионат за издръжливост. 

"Вярно е обаче, че през последните години, особено на турбо-ерата, нещата са доста предвидими. Това е 7-ият старт, остават още 14 и всички знаем какво ще се случи в тях, което определено е тъжно за спорта. Не съм се изморил от Ф1, но зная, че в неделя в Канада ще се боря за местата от 7-о до 12-о и това ще бъде абсолютно същото и на последния старт в Абу Даби" добави той.