Отборът на Макларън ще бъде със сериозни подобрения за предстоящото състезание от Формула 1 в Барселона в стремежа да се намеси в борбата за челните позиции. 

Преди началото на сезона надеждите бяха, че след смяната на моторите Хонда с Рено, вторият най-успешен тим в историята би могъл дори да предизвика някой от фаворитите. 

Това обаче не стана и в стремежа към подобрение, Макларън ще въведе редица нови елементи по автомобилите си, един от които ще бъде съвсем различен нос, който според първоначалните информации е, че ще бъде „уникален“. 

„В Австралия нямахме колата, която искахме, тъй като се получи забавяне и не успяхме да въведем всички неща, които искахме. От логистична гледна точка това е най-добре да се случи в Барселона, където мисля, че ще видим какво всъщност е състоянието ни“ заяви състезателният директор Ерик Булие наскоро. 

Въпреки че Макларън има 36 точки до момента и е на отличното 4-о място в класирането при конструкторите, досега Фернандо Алонсо и Стофел Вандорн не са успели да прескочат в третата фаза от квалификацията, като ще се търси най-голям прогрес именно в това отношение.