Победата на Люис Хамилтън в Баку не зарадва особено много хората в Мерцедес, които добре разбират, че успехът се дължи на добро стечение на обстоятелствата. 

Себастиан Фетел бе на път към нова победа, но излизането на кола за сигурност постави Валтери Ботас начело. Финландецът обаче отпадна нещастно и това даде успеха на световния шампион. Цялостното представяне обаче не се хареса на Тото Волф. 

„Цялостното усещане е, че през уикенда нямахме скоростта, която трябваше да имаме. Победата все пак трябваше да бъде за Валтери, но вероятно Люис приема случилото се като компенсация за Австралия. Мисля, че така трябва да се гледа на нещата. Не можем обаче да избягаме от лошия късмет на Валтери, както и от факта, че като цяло ни липсваше скорост” заяви босът на Сребърните стрели. 

„Късметът е част от този спорт и след като миналия път колата за сигурност не ни помогна, сега тя ни донесе успеха. Случилото се обаче не изглежда правилно по две причини. Първо не бяхме достатъчно бързи и второ този, който трябваше да спечели, завърши със спукана гума 3 обиколки преди края. Факт е обаче, че Ферари отново работеха по-добре с гумите” добави той.