Въпреки че спечели в Австралия Себастиан Фетел не се заблуждава и е категоричен, че Ферари изостава от Мерцедес в началото на сезона. 

„Още на тестовете, а след това и по време на първия старт се видя, че Мерцедес са най-бързи, като имат аванс от 3-4 десети от секундата. Люис контролираше темпото в Мелбърн, натисна когато имаше нужда и определено имаше достатъчно време в запас. Това е истината“ коментира германецът на пресконференцията преди Гран При на Бахрейн. 

„Колата ни е по-добра от миналогодишната, но трябва да я накарема да работи още по-добре. Автомобилът има потенциал, но трябва бързо да догоним лидера, за да можем да се борим за победи. Все още не сме там, където искаме да бъдем. Необходимо е да намери още скорост. Момчетата обаче са амбицирани и искаме да сме още по-силни от миналия сезон“ добави той. 

Според Люис Хамилтън обаче, разликите са малки. „Колите са много по-близки, отколкото хората си мислят. В Бахрейн Ферари винаги са силни и те спечелиха тук миналата година. Очаквам сериозна битка между няколко отбора“ каза англичанинът.